De eerste universele camera…

Misschien worden jullie ook niet echt wildenthousiast van dit voorwereldlijke stuk huisvlijt, maar vergis je niet: dit is een revolutie in de fotografie! De modulaire Mercury Camera belooft immers ‘s werelds eerste universele camera te zijn. Je kunt er middenformaat rolfilm, vlakfilm of zelfs directklaarfilm in gebruiken, maar je kunt ook digitaal fotograferen (full-frame of zelfs middenformaat). En dan kun je er ook nog zo’n beetje iedere lens, inclusief oude beestjes, op kwijt. Voor prijzen tussen 120 en 1500 dollar – in het laatste geval voor de duurste middenformaat-uitvoering.

Natuurlijk is het niet allemaal goud wat er blinkt, zoals al blijkt uit het plaatje. De digitale achterwanden zijn winkeldochters, en dan heb ik de lezers nog het lange en gemaakt grappige Amerikaanse verkoopfilmpje bespaard, dat wordt afgesloten met de bekende hymne (“Alle Menschen werden Brüder”) uit de Negende van Beethoven waar ook de Europese Unie zichzelf zonder veel succes mee aan de man/vrouw probeert te brengen.

In elk geval neem eens een kijkje op hun site, of nog beter: op Kickstarter, want Mercury Works heeft voor de verdere ontwikkeling 50.000 dollar nodig. Tot nu toe staat de teller op net boven de 20, dus benieuwd of ze het gaan redden…

Lees ook:Canon: betrouwbaarst
Lees ook:Zomertijd staat weer op de stoep
Lees ook:Pentax 645Z snelle jongen in middenformaat
Lees ook:Bouw je eigen camera met Kano
Lees ook:Nikon D7100 volgens EISA camera van het jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.