Sony presenteert ‘snelste camera ter wereld’

Ondanks het succes van de full-frame A7-serie is Sony APS-C niet vergeten. De nieuwe Alpha 6300 systeemcamera die zojuist werd geïntroduceerd, is volgens de makers de snelste systeemcamera met APS-C-sensor ter wereld. Dit dankzij een hybride 4D FOCUS-autofocussysteem met maar liefst 425 fasedetectie-AF-punten over zo’n beetje het hele sensoroppervlak. Hiermee zijn burstrates van 8 of zelfs 11 beelden per seconde mogelijk, respectievelijk met en zonder ononderbroken Live View-beeld op het scherm of in de zoeker.

Andere troefkaarten: een 24-megapixelsensor die ook 4K-video zonder pixel binning kan ophoesten, een elektronische zoeker plus een verstelbaar scherm, een weerbestendige behuizing en uiteraard Wi-Fi/NFC. De Sony Alpha 6300 wordt volgende maand leverbaar voor een bodyprijs van pakweg 1250 euro. Sony brengt ook drie nieuwe objectieven uit: daarover later meer.

Lees ook:Sony RX10 III: high-end bridgecamera met ultratele
Lees ook:Sony A77 II blaast Translucent Mirror-techniek nieuw leven in
Lees ook:Sony Alpha 6000 stelt scherp in 0,06 seconde
Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger
Lees ook:Zoekers: noodzaak of overbodige ballast? (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.