Nikon D500: D5 in het klein

Over een opvolger voor de semiprofessionele Nikon D300, het ‘kleine broertje’ van de D700, wordt al jarenlang gespeculeerd. Nu komt hij er dan eindelijk, in de vorm van de D500. De APS-C-sensor levert foto’s van bijna 21 megapixels en video in 4K. De Nikon D500 heeft hetzelfde 153-punts AF-systeem als de D5 en haalt een burstrate van 10 beelden per seconde. Het grote aanraakscherm met bijna 2,4 miljoen beeldpunten is eveneens present en nu bovendien verstelbaar uitgevoerd. Draadloze functionaliteit (met het nieuwe SnapBridge) is standaard aanwezig, net als diverse aansluitingen en twee geheugenkaartsleuven (XQD/SD). Afgezet tegen z’n uitrusting is het gewicht (± 850 gram inclusief accu) tamelijk bescheiden. Een Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt, maar we gokken op een bedrag van om en nabij de 2000 euro (het wordt 2369 euri. Op de wereldmarkt is je euro kennelijk geen dollar meer waard).

Noot: dat uitermate irritante ‘semi semiprofessionele’ dat nu tot in lengte van dagen op de Facebook-pagina prijkt, is het gevolg van de kennelijk niet in het gareel te krijgen, uitermate amateuristische spellingcontrole van het weggevertje WordPress. En Facebook is nu ook op hol geslagen…

Lees ook:Lichtsterke portretlens voor Nikon 1
Lees ook:Lichtsterke standaardzoom voor Fujifilm X
Lees ook:‘De kleinste studioflitser ter wereld’
Lees ook:Leica CL: serieuze systeemcamera in zakformaat
Lees ook:Afgeslankte Nikon-superzoom voor APS-C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.