Nieuws en nieuwtjes op de valreep van 2016

Pentax heeft maar weer eens een nieuwe teaser voor zijn full-frame DSLR gepost, die nu écht dit voorjaar zou moeten verschijnen. Maar niets is zeker, want er schijnen problemen met de objectievenproductie te zijn… Ondanks de mysterieuze schaduwen is duidelijk te zien dat de body over een veelheid aan instelwieltjes beschikt. Ook het verstelbare scherm en een Wi-Fi-lampje zijn onmiskenbaar aanwezig. In de begeleidende tekst weet Pentax te melden dat álle Pentax-objectieven bruikbaar zijn: de DA-objectieven voor APS-C-body’s in de cropmodus. Zo nieuw is dat natuurlijk niet – bij Nikon kan dit al sinds jaar en dag (DX-modus).

Photo Rumors verklapt dat na Sigma ook Tokina met een ultralichtsterke zoomlens komt: een 14-20 mm F2 voor APS-C. En Fujifilm heeft diverse nieuwe camera’s met X-Trans-sensor op stapel staan, naar verluidt naast de langverwachte X-Pro2 ook een goedkopere uitvoering van de X100: de X70. In de tussentijd blijkt de nieuwe firmware voor de X-T1 een bug te bevatten: in afwachting van de benodigde fix kunnen slachtoffers de bug omzeilen door hun firmware via de Fujifilm-website te downgraden.

Lees ook:Tokina AT-X 14-20 mm F 2 PRO DX
Lees ook:Nieuwe systeemcamera’s op komst
Lees ook:Familie-uitbreiding bij Fujifilm?
Lees ook:Pentax K-S1 en Fujifilm X30 op komst
Lees ook:Fujifilm X-A1 versus X-M1 en opvolger X-E1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.