Vernieuwde versie Leica M Monochrom

Leica heeft z’n ‘zwart-witcamera’, de M Monochrom, van een nieuw hart voorzien. De Leica M Monochrom Type 246 heeft in plaats van een 18-megapixel-CCD nu een 24-megapixel-CMOS van full-frameformaat als kern. Dit levert verschillende voordelen op, zoals betere prestaties bij hogere ISO-waarden. Ook kun je desgewenst een Live View-beeld zien op het scherm, en zwart-witvideo’s opnemen. Het buffergeheugen is vergroot, waardoor je snellere serieopnames kunt maken. Verder kun je behalve M-objectieven ook R-objectieven voor de vroegere Leica-spiegelreflexen gebruiken. De prijs schatten we voorlopig op zo’n 7000 euro. Later dit jaar brengt Leica een serie speciale kleurfilters voor zwart-wit uit.

Lees ook:Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud
Lees ook:Leica CL: serieuze systeemcamera in zakformaat
Lees ook:Jubileumeditie Leica APO-Summicron-M 50 mm
Lees ook:Leica M-P: mag het iets minder zijn..?
Lees ook:Leica M gaat monochroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.