Samsung NX1: systeemcamera voor pro’s

Met de NX1 lanceert Samsung een systeemcamera voor (semi)professionele gebruikers. In de spatwaterdichte en robuuste body bevindt zich een BSI-CMOS-sensor met 28 miljoen pixels: een nieuw record voor APS-C. Je kunt ook 4K-video opnemen. De Samsung NX1 beschikt over een razendsnelle autofocus en kan serieopnames maken met maximaal 15 beelden per seconde. De elektronische zoeker telt ruim 2,3 miljoen beeldpunten en geeft geen merkbare zoekervertraging. Het lcd-scherm is verstelbaar, en verder is de NX1 de eerste systeemcamera met een tweede hulpscherm bovenop. Wi-Fi, Bluetooth en USB 3.0 ontbreken evenmin. De Samsung NX1 wordt volgende maand leverbaar voor een kleine 1500 euro (body). Samsung brengt ook een lichtsterke en spatwaterbestendige 50-150 mm F 2,8 telezoom met beeldstabilisatie uit.

Lees ook:Daar is-ie dan: de Panasonic GX7
Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Macrolens en megazoomcompact van Canon
Lees ook:Samsung EX2F vestigt lichtsterkterecord
Lees ook:Samsung NX30 en superlichtsterke zoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.