Samsung lanceert kleinste systeemcamera ter wereld

Met de NX mini zet Samsung het record voor de kleinste en lichtste systeemcamera ter wereld weer iets scherper. De Samsung NX mini is weliswaar wat breder dan bijvoorbeeld de Pentax Q7, maar weer een stuk platter – en het gewicht bedraagt inclusief accu nog geen 200 gram. De specificaties zijn behoorlijk volwassen: de 1 inch sensor levert 20 megapixels, en dat bij een ISO-bereik dat maar liefst tot 12.800 (uit te breiden tot 25.600) gaat. Het 3 inch aanraakscherm op de achterzijde is omhoog te klappen, waarmee Samsung uitdrukkelijk op de selfie-liefhebber mikt. Verder kun je desgewenst in raw-formaat fotograferen en in Full HD filmen. Wi-Fi en NFC ontbreken evenmin, met zelfs een speciale Baby Monitor-functie om de kleine via je smartphone in de gaten te houden. En er is ook een ingebouwde flitser – al is die niet erg sterk. De opnamen worden opgeslagen op een microSD-kaart.

Naast de NX mini brengt Samsung ook drie speciale objectieven uit: een 9-27 mm kitzoom (omgerekend 24-72 mm), een 9 mm F 3,5 pancake en een lichtsterke 17 mm F 1,8 standaardlens. Er komt ook een speciale adapter voor reguliere NX-lenzen. De met kunstleer beklede lichtmetalen body wordt eind april leverbaar in vijf kleuren voor een kitprijs van 499 (incl. kitzoom) respectievelijk 399 (incl. pancake) euro.

Lees ook:Samsung brengt NX mini 2 systeemcamera uit
Lees ook:Olympus PEN Mini en PEN Lite
Lees ook:MicroSDXC-kaart met macrocapaciteit
Lees ook:Samsung opent met eUFS nieuwe opslagperspectieven
Lees ook:iPad mini: ei van Columbus voor fotografen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.