Nikon 1 V3: zonder zoeker, met verstelbaar scherm

Zonder dat het geruchtencircuit er eerder lucht van kreeg, wist Nikon de 1 V3 systeemcamera te lanceren. Het cameraatje onderscheidt zich van zijn voorganger de 1 V2 door z’n meer gestroomlijnde uiterlijk – de overmaatse handgreep en de grote ‘bult’ van de elektronische zoeker zijn verdwenen -, maar de grootste veranderingen bevinden zich binnenboord. De Nikon 1 V3 heeft een nieuwe 1 inch sensor zonder anti-aliasfilter met ruim 18 megapixels, ingebouwde Wi-Fi en naar verluidt een nóg sneller hybride AF-systeem. Dit zou serieopnames van 20 beelden per seconde mét AF mogelijk maken. Dat is eerder filmen dan fotograferen…

Verder beschikt de 1 V3 over een verstelbaar aanraakscherm. Voor wie niet zonder zoeker kan, levert Nikon de losse elektronische zoeker DF-N1000 met een zeer hoge resolutie, en als je meer houvast wilt, is er ook een handgreep leverbaar. De Nikon 1 V3 komt medio april op de markt. De bodyprijs bedraagt 849 euro; voor de kit met de eveneens nieuwe ultracompacte 10-30 mm met motorzoom betaal je 100 euro meer. Er komt ook een kit inclusief kitzoom, handgreep en zoeker voor 1249 euro. Verder brengt Nikon nog een 70-300 mm superzoom met lichtsterkte F 4,5-5,6 uit (omgerekend naar full-frame 190-810 mm), die ruim 1000 euro moet gaan kosten.

Lees ook:Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm
Lees ook:Nikon D850: drie camera’s ineen
Lees ook:Sony breidt NEX-range uit
Lees ook:Sony A57: sneller, maar zonder gps
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.