Panasonic GM1 systeemcamera in pocketformaat

Het gebeurt niet vaak dat je een systeemcamera mét objectief letterlijk in je zak kunt stoppen, maar de Panasonic Lumix DMC-GM1 is echt extreem klein. Met behulp van speciale technieken is een camerabody gecreëerd van grofweg 10 bij 5,5 bij 3 cm en 2 ons zwaar (inclusief accu). Toch bevat de GM1 dezelfde Micro Four Thirds 16-megapixelsensor als de grote GX7, een 3 inch aanraakscherm, Wi-Fi en zelfs een ingebouwde flitser. Hoewel de GM1 alleen over contrastautofocus en geen fasedetectie beschikt, zou de autofocus toch heel snel moeten werken. Er is ook een speciale stille stand, voor als je nóg onopvallender te werk wilt gaan.

De nieuwe 12-32 mm pancakezoom (omgerekend naar full-frame 24 tot 64 mm) is aan de maat: in ingeklapte toestand nog geen 2,5 centimeter lang en 70 gram ‘zwaar’, terwijl het objectief toch beschikt over beeldstabilisatie. De Panasonic Lumix GM1 wordt volgende maand in drie kleuren leverbaar voor een prijs van 699 euro inclusief kitzoom.

Lees ook:Groothoekzoom en reiscompact van Panasonic
Lees ook:Panasonic GX800 biedt 4K-video in pocketformaat
Lees ook:Profzoom in pocketformaat
Lees ook:Panasonic GH4: filmen in 4K
Lees ook:Vaste Leica-supertele voor Micro Four Thirds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.