Nikon D7100 zet anti-aliasfilter overboord

Dat APS-C nog lang niet dood is, bewijst Nikon met de nieuwe D7100. In grote lijnen een D7000, maar dan met een sensor met 24 megapixels zonder anti-alias- of low pass-filter. Deze constructie, die ook gebruikt wordt in de professionele D800E en de Pentax K-5 IIs, moet extra fijn gedetailleerde plaatjes opleveren. Nikon heeft ook het autofocussysteem ‘gepimpt’, zodat de D7100 in wezen over het AF-systeem van de D800 (met 51 AF-punten) beschikt. Met een speciale cropfunctie (vergelijkbaar met de DX-functie op full-frame camera’s) haal je het onderwerp nog wat dichterbij en profiteer je van een hogere burstrate, terwijl je toch ruim 15 miljoen pixels overhoudt. Een andere nieuwigheid is het extra grote (3,2 inch) lcd-scherm met ruim 1,2 miljoen beeldpunten. De D7100 komt medio maart voor een adviesprijs van 1179 euro (body) in de handel.

Lees ook:Full-frame dé trend van 2013?
Lees ook:Nikon D800: 36 megapixels in full-frame!
Lees ook:Nikon D5300 mét Wi-Fi, zónder anti-aliasfilter
Lees ook:Tip van de week: de cropfactor – vloek of zegen?
Lees ook:Nikon D600: full-frame voor iets meer dan twee mille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.