Nikon D5200 biedt méér dan meer pixels

Nikon heeft zojuist officieel de D5200 spiegelreflex aangekondigd. Net als de D3200 beschikt deze over een APS-C-beeldchip met 24 megapixels, maar dan gecombineerd met het verstelbare scherm van zijn voorganger de D5100. In één moeite door heeft Nikon de autofocus en de lichtmeting gepimpt: de D5200 beschikt nu over hetzelfde AF-systeem met 39 scherpstelpunten en dezelfde RGB-lichtmeetsensor als de semiprofessionele D7000. Met behulp van een los verkrijgbare draadloze adapter kun je niet alleen beeld draadloos overzetten, maar ook de camera op afstand bedienen vanaf je tablet of smartphone. De D5200 moet in december leverbaar worden voor een adviesprijs van net boven de 800 euro (body alleen).

Lees ook:Mobiele harde schijf met Wi-Fi
Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:100 miljoen Nikkor-lenzen en nieuwe Coolpix
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm
Lees ook:Snelle dataopslag en -transport van SanDisk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.