Panasonic G5 nóg sneller en gebruiksvriendelijker

Bij Panasonic heeft zojuist een nieuwe systeemcamera het licht gezien. De Lumix DMC-G5 lost de G3 af. Gebleven zijn de sensor met 16 megapixels en het verstelbare aanraakscherm plus de elektronische zoeker. Nieuw zijn de snellere autofocus, de verbeterde filmmodus en de Silent Shutter-functie, waarmee je vrijwel geluidloos een opname maken kunt. Ook is de resolutie van het scherm verdubbeld naar 920.000 beeldpuntjes, terwijl je dankzij de hogere verversingssnelheid bewegende onderwerpen beter in het vizier kunt houden. Verder is de camera op ergonomisch gebied op de schop gegaan. De G5 wordt in augustus leverbaar in drie kleuren (zwart, zilver en wit) en moet 649 euro (bodyprijs) gaan kosten.

Lees ook:Fujifilm X-E2: snellere AF en groter scherm
Lees ook:Nikon D4s nóg flexibeler en sneller
Lees ook:Zoekers: noodzaak of overbodige ballast? (2)
Lees ook:Fujifilm X-T10 systeemcamera en lichtsterke tele
Lees ook:Sony A7R II: meer megapixels, betere hoge ISO’s, snellere AF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.