Nokia 808 stoot Nikon D800 van troon

Als je dacht dat de Nikon D800 met z’n 36 megapixels voorlopig het laatste woord had, heb je de Nokia 808 nog niet gezien. Wie opmerkt dat Nokia toch geen camerafabrikant maar een mobieltjesmaker is, heeft gelijk… de 808 PureView is dan ook een cameratelefoon. Met maar liefst 41 miljoen pixels van huisopticien Carl Zeiss. Als je wat dieper in de specificaties duikt, ontdek je dat de standaardresolutie slechts 5 megapixels bedraagt – al kan 41 mp wél -, zodat al die overkill in wezen in dienst van een betere detailweergave én de mogelijkheid om digitaal in te zoomen zonder kwaliteitsverlies staat. Het is op dit moment nog onbekend of de pixelzwaargewicht ook naar Nederland komt.

Lees ook:Fujifilm X-A1: conventionele sensor, lage prijs
Lees ook:De nettowinst van 36 megapixels
Lees ook:Allround telezoom van Nikon
Lees ook:Nikon D7100 zet anti-aliasfilter overboord
Lees ook:Nikon D7500: D500 krijgt kleiner broertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.