Achteraf scherpstellen met de Lytro Camera

Goed scherpstellen blijft een kunst die niet iedereen beheerst. Ook niet mét autofocus. Bij Lytro pakken ze het anders aan. Met de Lytro Light Field Camera kun je achteraf scherpstellen. Op welk onderdeel van de foto je maar wilt, telkens weer opnieuw. En omdat er niet eerst scherpgesteld hoeft te worden voordat je een foto kunt maken, heb je ook geen last van ontspanvertraging. De camera beschikt over een lichtsterke 8x zoomlens en 8 of 16 gigabyte intern geheugen, afhankelijk van het model. De resolutie word niet uitgedrukt in megapixels maar in ‘megarays’ (11, om precies te zijn).

De Lytro zou begin 2012 op de markt moeten komen, voor prijzen die beginnen bij 400 dollar. In eerste instantie komt de camera uitsluitend in de VS en voor de Mac uit, maar dat kan allebei snel veranderen.

Lees ook:Lytro Illum: 2e generatie Light Field Camera
Lees ook:Lytro-camera nu ook leverbaar in Nederland
Lees ook:Achteraf scherpstellen: werkt het of niet?
Lees ook:Lytro Light Field Camera beste fotoproduct van het jaar
Lees ook:Cameranieuws en -nieuwtjes van de week

2 reacties op “Achteraf scherpstellen met de Lytro Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.