Sigma SD1 spiegelreflex goed voor pixelrecord

De eerder aangekondigde Sigma SD1 spiegelreflex moet vanaf eind komende maand daadwerkelijk leverbaar worden. Grootste troef van deze camera is z’n speciale APS-formaat beeldchip met drie lagen: één voor elke hoofdkleur (rood, groen en blauw). In vergelijking met gewone beeldsensoren moet deze garant staan voor een hogere scherpte en betere kleurechtheid.

Aangezien elke laag ruim 15 miljoen beeldpuntjes telt, bedraagt de totale sensorresolutie volgens de trotse fabrikant maar liefst 46 megapixels. Daarmee is de SD1 zijn directe voorganger, de SD15 (14 megapixels in totaal), ruimschoots de baas. Helaas geldt dat ook voor de prijs, want de adviesprijs van de SD1 bedraagt maar liefst 7499 euro… De nieuwe camera is dan ook vooral bedoeld voor beroepsfotografen die wél de hoge resolutie van een middenformaatcamera willen, maar dan in een handzamer jasje.

Lees ook:Nieuwe Sony Cyber-shot met grote sensor
Lees ook:Sigma sd Quattro H met Hogere prijs
Lees ook:Canon introduceert EOS 600D en 1100D
Lees ook:Nieuwe Nikon 1 en Nikkor-telezoom
Lees ook:Nieuwe iPhone méér camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.