Nikon D5100: de dozen staan al klaar!

Volgens Nikon Rumors zit de Nikon D5100 er aan te komen. De voorganger D5000 – waarvan de winkelprijs inmiddels onder die van het instapmodel D3100 gezakt is - is al enige tijd uit productie genomen. Nu heeft de website zelfs de hand op een ‘boxshot’ van de D5100 gelegd! En sommige webshops bieden alvast accessoires voor de D5100 aan.

De nieuwkomer zou over dezelfde beeldchip met 14 megapixels (D5000: 12) beschikken als de D3100, plus over ‘Full HD’ video (D5000: ‘HD Ready’). Het verstelbare scherm van de D5000 is uiteraard een blijvertje. Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de D5100 zelfs de body van zijn voorganger met een nieuw binnenwerk. Meer merken (waaronder Pentax) kiezen voor deze aanpak, omdat iedere anderhalf jaar een nieuw ontwerp en dito productielijn een kostbare aangelegenheid is.

Lees ook:Nieuw topmodel in Panasonic G Micro-systeem
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Nikon D5200 biedt méér dan meer pixels
Lees ook:Nikon D5100 nu officieel
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.