Geen D7000, maar P7000…

Geen D7000 vooralsnog, maar een P7000. De succesvolle Canon PowerShot G-range krijgt een geduchte concurrent in de vorm van de nieuwe Nikon Coolpix P7000. De relatief grote beeldsensor met ‘slechts’ 10 megapixels moet garant staan voor een hoge beeldkwaliteit, ook bij weinig licht. De vele instelmogelijkheden zijn vooral interessant voor gevorderde (spiegelreflex)fotografen die een camera zoeken om altijd op zak te steken. Al is de P7000 voor de modale broekzak een maatje te groot.

Verder beschikt de P7000 over een zoomlens van omgerekend 28 tot 200 mm, een groot lcd-scherm met hoge resolutie plus optische zoeker en een snelle autofocus. Eind deze maand moet de (volgens de maker) ‘ultieme Coolpix’ op de markt komen, voor een prijs van net boven de 500 euro. En wat die D7000 ten slotte betreft: dikke kans dat die de komende weken alsnog landt!

Lees ook:Nikon Coolpix P340 voor serieuze gelegenheidsfotograaf
Lees ook:Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm
Lees ook:Panasonic-superzoomcamera met grote sensor
Lees ook:Nikon-compact met APS-C-sensor
Lees ook:Twee Sony superzooms met gps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.