Op hertensafari in de duinen

Eigenlijk had ik Before They Pass Away in gedachten als kop boven dit stukje, maar dat zou té cynisch zijn, nog daargelaten of die parallel hout snijdt… Een paar dagen geleden was ik weer op ‘hertenjacht’ in de Waterleidingduinen, met meer succes dan vorig jaar. Dat je over de herten struikelde, is overdreven, maar het waren er veel – ook jong grut. Wat weer een aanslag vormt op de begroeiing, en in het verlengde daarvan op de rest van de natuur. Behalve wat mezen dan ook geen andere dieren gezien. Misschien is het onvermijdelijk dat er bij gebrek aan natuurlijke vijanden herten worden afgeschoten, maar als dierenliefhebber word je er niet blij van.

Minder somber nieuws voor natuurvrienden: het veertiende nummer van Denatuurin! is uit. Klik hier om het gratis online tijdschrift te lezen.

Lees ook:Tip van de week: op fotosafari in Nederland
Lees ook:Daar loopt een streepje door…
Lees ook:Tip van de week: winterwild
Lees ook:The New Forest: mooi!
Lees ook:Pats boem met die flits…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.