Fotoacademie debuteert in Museumnacht

Bron: Fotoacademie Rotterdam

© Fleur Koning

De Fotoacademie Rotterdam debuteert in de Museumnacht op 7 maart met visueel spektakel en beeldende ervaringen. Wij geven onze eigen invulling aan het thema RE: en gaan terug in de tijd met een eigentijds tintje; Retro!

In een omlijsting van retro kleding, meubels en accessoires vindt ons modieuze programma plaats. Het meest spectaculaire onderdeel is een live modeshoot: in onze studio kun je van dichtbij bekijken hoe een fotoshoot van modellen met retro kleding en accessoires in zijn werk gaat. Ook de styling en visagie zijn te volgen voor publiek. Liselotte Schuppers en Fleur Koning, beiden verbonden aan de Fotoacademie, maken speciaal voor deze nacht een aantal settings die geïnspireerd zijn op het thema. Fleur werkt hiervoor samen met de bekende ontwerpster Monique van Heist (winnares Mercedes Benz Dutch Fashion Awards 2008). Liselotte kreeg alle medewerking van het internationale modelabel Bruuns Bazaar.

Voor jongeren van 12 tot 18 zijn er speciale workshops straatfotografie die ‘s middags van start gaan. Onder begeleiding van een professionele fotograaf zullen verschillende reportages worden gemaakt. Het maakt niet uit wat voor camera je hebt! Meld je aan via www.fotoschool.nl, vóór woensdag 25 februari.

In de Fotogalerie is een expositie van modefoto’s te zien, die prachtig aansluit bij het thema van de avond. Ook zijn er films over (mode)fotografie te zien en is er een demonstratie over digitale beeldbewerking in de mode. Kortom: een totaalervaring van retro en mode. Doe mee, stel je vragen en kom het zelf ervaren!

© Liselotte Schuppers

Fotoacademie/Fotoschool/Fotogalerie Rotterdam
Conradstraat 20 (Groothandelsgebouw, spoorzijde)
3013 AP Rotterdam
www.fotoacademie.nl / www.fotoschool.nl

De Rotterdamse Museumnacht
7 maart, 20.00 tot 02:00 uur
www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Lees ook:Werk van nieuw fototalent in Groningen
Lees ook:Rotterdam op analoge toer tijdens Museumnacht
Lees ook:Point of View Amsterdam-fotogalerie geopend
Lees ook:UV-werende kleding en tent
Lees ook:Beroepsopleiding met baangarantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.