Slordige selfie leidt tot twee ton schade

Dat sommige musea zijn overgegaan tot een ‘selfieverbod’ is niet voor niets. Simon Birch is een prestigieuze kunstenaar uit Hong Kong en The 14th Factory een prestigieuze galerie in Los Angeles. Bij een installatie met zestig kronen op evenzoveel zuilen ging het mis, toen een bezoekster een selfie wilde maken met op de achtergrond al dat moois. Zij kwam ruggelings in aanvaring met een zuil en het bekende dominostenen-effect deed de rest. De schade bedraagt naar het schijnt bijna twee ton, al doet de onverstoorbare commentaarstem eerder vermoeden dat er een vaasje van de rommelmarkt gesneuveld is.

Update: bij nader inzien lijkt dit geen echte selfie. Zo te zien maakt de ene vrouw in de zwarte jurk eerst een close-up van een kroon en wil ze daarna de andere vrouw op de foto zetten met de kronen als achtergrond. Wanneer die haar evenwicht verliest, gaat het mis.

Lees ook:Adoptiekinderen Haïti op voorpagina [1/2]
Lees ook:Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel
Lees ook:Tip van de week: minder selfies (bedoeld én onbedoeld)
Lees ook:Leica M-D: minder is (en kost…) meer
Lees ook:Beeldbepalend element: kleur!

Eén reactie op “Slordige selfie leidt tot twee ton schade

  1. Anita

    Ho jee ik moet er niet aan denken. Dat geeft voor mij toch weer de les om nergens aan te komen in een museum. Ik heb nogal de neiging om tijdens een tentoonstelling dingen aan te raken. Dus voortaan alleen maar kijken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.