Fauve Bouwman brengt ode aan Eva Besnyö

Oud-bewoners Rosa Spier Huis spil van bijzondere campagne

Het Rosa Spier Huis in Laren is een begrip uit een periode dat ‘kunstenaar’ nog een geuzennaam was in plaats van een scheldwoord in de mond van de liberale bankiersbonus- en hypotheekrenteaftrekkerskliek, en er voor oude mensen nog een middenweg bestond tussen thuisblijven met mantelzorg en misschien wat professionele hulp als doekje voor het bloeden en wegkwijnen in een verpleeghuis. In het Rosa Spier Huis kunnen oude kunstenaars hun laatste jaren op een waardige en creatieve manier doorbrengen onder gelijkgezinden. Kunstenaars gaan immers niet met pensioen.

Fauve Bouwman: zelfportret in de spiegel.

Binnenkort verhuist het Huis, grotendeels noodgedwongen, naar een nieuwe locatie in de buurt. En daar zijn geld en donateurs voor nodig. Vandaar dat een campagne is opgezet, waarbij kunstenaars van nu een ode brengen aan illustere oud-bewoners. De aftrap wordt vandaag verzorgd door acteur Dirk Zeelenberg, die een hommage brengt aan Johnny Kraaijkamp sr. op diens geboortedag. Over een week verschijnt een nieuwe aflevering, waarin de veelbelovende jonge fotografe Fauve Bouwman in de voetsporen treedt – onder meer met bijgaand zelfportret - van haar wereldberoemde collega en inspiratiebron Eva Besnyö, die eind 2003 in het Rosa Spier Huis overleed. Wie meer wil weten over het Rosa Spier Huis of wellicht een steentje wil bijdragen aan de nieuwbouw, kan hier terecht.

Update: Fauve Bouwman en Eva Besnyö’s dochter Iara Brusse zijn vanmiddag ook te zien in Tijd voor MAX (10 over 5 op NPO 1).

Lees ook:Anique Weve wint AVRO-fotowedstrijd Het Zelfportret
Lees ook:Urban Photo Contest gewonnen door Chris van Diemen
Lees ook:COR WAS HIER: Cor Jaring in Huis Marseille
Lees ook:GRID2014: alvast wat exposities uitgelicht
Lees ook:Paul Huf in Rijksmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.