Fotonieuw(tje)s van de afgelopen dagen

Wat kleiner nieuws dat voor een bloemlezing op de plank was blijven liggen. SanDisk, tegenwoordig onderdeel van Western Digital, komt met een serie ‘Ultra Dual Drive’ USB-sticks. Deze hebben een dubbele connector: type-A en type-C – handig om bijvoorbeeld bestanden tussen computer en smartphone over te zetten. Beide connectoren kunnen individueel of samen worden ingetrokken als bescherming tegen beschadigingen, en de USB-sticks voldoen aan de snelle USB 3.1-standaard. Verkrijgbaar met capaciteiten van 16 t/m 128 GB.

Leica komt met een speciale adapter waarmee gebruikers van een middenformaatcamera uit het S-systeem hun objectieven ook op een SL systeemcamera kunnen gebruiken. De adapter gaat zo’n duizend euro kosten, maar als je weet wat de objectieven doen, heb je dat geld er snel uit. En volgens de Nederlands-Amerikaanse fotografe Dana Lixenberg besteelt streamingdienst Spotify niet alleen artiesten, maar ook fotografen. Vanwege ongeoorloofd gebruik van haar foto van de overleden rapper The Notorious B.I.G. heeft ze een schadeclaim ingediend, aldus The Hollywood Reporter.

Lees ook:Leica M-lenzen mét autofocus…
Lees ook:Adapter-update mét autofocus
Lees ook:Canon-objectieven op je Olympus/Panasonic-camera
Lees ook:Canon EOS M-systeemcamera wordt volwassen
Lees ook:Olympus OM-D: wat is-ie mooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.