Oude camera’s en nieuwe malloten op eBay

Een ‘cameramuseum’ in Wisconsin – even nazoeken wijst uit dat het museum bij een fotozaak hoort, maar naar eigen zeggen betreft het toch een van de grootste verzamelingen oude camera’s ter wereld – doet een deel (?) van z’n collectie de deur uit. Het betreft maar liefst 600 camera’s uit de jaren 1880-1980, van merken als Leica, Rollei en Kodak, deels in werkende staat. Het museum wil er bijna 35.000 dollar voor hebben, en voor je op de knop Kopen of Bieden drukt, het is niet zeker of de lading naar Nederland kan worden verscheept en zo ja, wat dat kost. Hier vind je meer informatie.

En nu iets heel anders (vrij naar Monty Python): een andere eBay-gebruiker klaagt de veilingsite aan omdat die niet toestaat dat ze via eBay stukjes zon verkoopt. Volgens de Spaanse vrouw is de zon van haar – compleet met eigendomsakte (en nu niet gaan zeuren over Zuid-Europese mores…). Ze heeft naar verluidt al gedreigd om eigenaren van zonnepanelen voor de rechter te slepen, dus ook voor fotografen is het oppassen geblazen met dit mooie zomerweer.

Lees ook:Fujifilm X-T2 te koop… voor-ie officieel bestaat
Lees ook:Tip van de week: van witte lucht naar blauwe lucht
Lees ook:Flitsverbod in musea gebaseerd op fabeltje?
Lees ook:PS Camera: nieuwe foto’s met oude camera’s
Lees ook:Antiphotojournalism in Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.