Wat maakt een foto tot een succes?

Pageview-fetisjisten op Flickr en Facebook opgelet: er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat een foto een hit maakt op het web! Ph.D-student Aditya Khosla deed er onderzoek naar op het Massachusetts Institute of Technology (MIT), en kwam tot de conclusie dat een foto van een goed bedeelde jongedame in een krappe bikini het beter doet dan eentje van een terrasverwarming. Onder andere, want de promovendus laat het niet bij deze open deur. Ook externe factoren, zoals tags en contacten op sociale media, spelen uiteraard een rol. Het wekt dan ook geen verwondering dat de onderzoeker een beurs kreeg van Facebook.

Als je benieuwd bent welke kansen je eigen foto maakt op eeuwige roem, kun je er hier de achterliggende computeranalyse op loslaten. Wel met mate graag, want de belangstelling is naar verluidt overweldigend…

Lees ook:Facebook voor fotografen
Lees ook:Flickr Op in Foam
Lees ook:Eerste editie Unseen groot succes
Lees ook:Ook voor vakantiefoto’s smartphone steeds populairder
Lees ook:Villamedia onderzoekt tarieven fotojournalisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.