Buiten- en binnenlands nieuws van de week

Samsung heeft patent aangevraagd voor een transparant lcd-scherm, zodat fotograaf en onderwerp (oog)contact kunnen houden. Maar het grootste fotografische nieuws kwam deze week van eigen bodem. Het verhaal dat de camera’s van een drietal vliegtuigspotters bij Schiphol in beslag waren genomen door de politie in het kader van de beveiliging van de Nucleaire Top NSS is volgens de politie niet waar.

En bovenal natuurlijk de nieuwe hype die Geert Wilders onbedoeld heeft ontketend: de selfies met Nederlands paspoort op Twitter met de hashtag #BornHere. De inzendingen worden steeds meliger, wat gezien de aanleiding misschien maar zo heilzaam is ook. Ondertussen schijnt Wilders’ laatste oneliner in de eigen gelederen juist de grote uittocht in gang te hebben gezet, zodat het netto-effect vooral lijkt te zijn: minder PVV’ers. Terwijl ik dit typ, staat de Grote Leider bij wijze van uitzondering de pers te woord – het vervolg is binnenkort te vinden op Politiek.blog.nl.

Lees ook:Nederlandse persfotograaf opgepakt… in Nederland
Lees ook:Nieuwe EVILS: harde feiten of hoax?
Lees ook:Kussers krijgen korting op Valentijnsdag
Lees ook:De koudste lente in decennia
Lees ook:Jessica Backhaus – Wonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.