Fotograaf als beroep: armoe troef?

De FotografenFederatie en de NVJ trekken aan de alarmbel over de voorgenomen afschaffing van de zelfstandigenaftrek in het kader van de bezuinigingspolitiek waarmee het kabinet Rutte Europa tevreden en Nederland ontevreden probeert te houden. Voor veel zelfstandige fotografen – en fotografen in loondienst zijn er bijna niet meer – zou deze afschaffing, aldus de FotografenFederatie, wel eens de nekslag kunnen betekenen. De concurrentie is immers groot, en de tarieven staan – vooral in de fotojournalistiek – zwaar onder druk.

Om deze stelling kracht bij te zetten, laten de FotografenFederatie, de NVJ en de FLA (Freelancers Associatie) onderzoek doen naar de gevolgen voor de inkomenspositie van hun achterban – in aansluiting op een soortgelijk inkomensonderzoek van een kleine tien jaar terug.

Lees ook:Freelancende fotografen financieel het slechtst af
Lees ook:Wat krijg je betaald voor je foto’s?
Lees ook:Fotografie als beroep geen vetpot
Lees ook:Villamedia onderzoekt tarieven fotojournalisten
Lees ook:Online platform voor beroepsfotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.