Fotojournalist is bodemprijzen beu

Fotograaf Bas de Meijer stopt met nieuwsfotografie. Fotojournalistiek blijft een mooi vak, in zijn eigen woorden. Maar hij is het – eveneens in zijn eigen woorden – beu om te worden afgescheept met een fooi. De spreekwoordelijke druppel vormden de recente tariefverlagingen bij persbureau Novum. Daardoor houden fotografen als De Meijer niet alleen te weinig over om van te leven (de investeringen in kostbare apparatuur en dergelijke nog daargelaten); de prijzen zijn tot een dusdanig niveau gekelderd dat het, aldus De Meijer, gewoonweg beledigend is.

De Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten en de FotografenFederatie staan achter De Meijer, en roepen fotografen op om niet langer met prijsvechters in zee te gaan, maar elders hun heil te zoeken of zelf hun foto’s te verkopen. Waarbij ze fijntjes opmerken dat een en ander nog eens bewijst dat beeldredacties tegenwoordig alleen nog maar naar de prijs kijken, en niet naar de kwaliteit.

Lees ook:Fotograaf als beroep: armoe troef?
Lees ook:‘Fashionistas!’
Lees ook:Beroemdheden backstage door Rohn Meijer
Lees ook:NVF start onderzoek naar positie fotojournalisten
Lees ook:Tarieven in fotojournalistiek verder onder druk

0 reacties op “Fotojournalist is bodemprijzen beu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.