Geweld tijdens jaarwisseling: wel of niet vastleggen?

Naast kickboksen tijdens het amateurvoetbal heeft ook het molesteren van hulpverleners zich tot een ware volkssport ontwikkeld, niet in de laatste plaats met oud en nieuw. De stichting Hulp voor Hulpverleners heeft via Radio 1 een oproep gedaan om mensen die zich tijdens de jaarwisseling misdragen tegenover zorgverleners, brandweer en politie te filmen of te fotograferen. Op die manier zou de pakkans worden vergroot – denk aan Project X Haren.

Een woordvoerder van de beroepsvereniging voor het ambulancepersoneel reageerde dat hij “niet meteen stond te juichen. Eigenlijk is deze oproep een open deur, want als er ergens iets loos is, staat het binnen een paar minuten al op de sociale media.” Bovendien is het wanneer er iets te filmen valt feitelijk al te laat. Onze persoonlijke mening: pak vooral je telefoon of je camera als je daarmee de politie kunt helpen, maar fotografeer of film zulke ongeregeldheden niet puur voor de ‘amusementswaarde’ en pas op dat je zelf geen voorwerp van agressie wordt.

Lees ook:Wordt vervolgd: platte petten en sterallures
Lees ook:“Just take the f*cking picture!”
Lees ook:Nederlandse persfotograaf opgepakt… in Nederland
Lees ook:Filmen met je fotocamera
Lees ook:Tip van de week: fotografische bucketlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.