Uitverkoop begint vroeg voor camerakopers

Voor camerakopers heeft de kredietcrisis ook z’n positieve kanten. Om de niet bepaald kooplustige consument over de streep te trekken, zijn de leveranciers eerder bereid om water bij de financiële wijn te doen. Toen de Nikon D600 werd aangekondigd, klaagde iedereen over de hoge introductieprijs van meer dan twee mille. Inmiddels, slechts enkele maanden én een btw-verhoging later, is de bodyprijs onder de 1800 euro gezakt. De duurdere D800 daalde mee. Een merk als Pentax heeft de prijzen van z’n systeemcamera’s (ook de nieuwe Q10) op een realistischer peil gezet, en zelfs bij Samsung lijken ze te beseffen dat hun systeemcamera’s te duur zijn. In het voetspoor van een cashbackactie lijkt er nu een flinke prijsdaling op komst. Krijgt met de feestdagen in zicht over de hele linie ongetwijfeld een vervolg.

Lees ook:EISA Awards voor beste fotoapparatuur bekend
Lees ook:Opvolger Pentax K-50 in zicht?
Lees ook:Ricoh/Pentax kondigt iets groots aan
Lees ook:Samsung NX1: systeemcamera voor pro’s
Lees ook:Sigma doet telezoom in sale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.