Salon de la Photo: wat kunnen we verwachten?

Behalve de Nikon D5200 zouden er de komende dagen, rond de Salon de la Photo (8-12 november) in Parijs, wel eens meer nieuwe camera’s aangekondigd kunnen worden. De Pentax K-01 systeemcamera is de afgelopen dagen stevig in prijs gezakt – ondanks dat er kortgeleden een firmware-update is uitgebracht die de gênant trage automatische scherpstelling tot een aanvaardbaar tempo opvoert. Voor de K-30 spiegelreflex, waarvoor trouwens eveneens een firmware-update beschikbaar is, is sinds 1 november een cashbackactie van kracht. Zit er dus misschien ook een K-02 in de pijplijn, en – nu we toch bezig zijn – een echte opvolger van de K-5 (want de K-5 II is niet meer dan een upgrademodel)?

Dan zweeft er al enige tijd een EOS 3D boven de markt waarmee Canon Nikon als full-frame pixelrecordhouder zou onttronen… En waar blijft Olympus met een opvolger van het topmodel in de PEN-serie, met de OM-D-chip met 16 megapixels onder de kap..? Teken aan de wand: de huidige E-P3 wordt ook al her en der verramsjt onder het veelzeggende motto ‘op=op’…

Lees ook:Nieuwe firmware voor drie Canon camera’s
Lees ook:Standaardobjectief en teleconverter van Fujifilm
Lees ook:Nieuwe systeemcamera’s op komst
Lees ook:Nieuwe firmware voor Canon EOS 5D Mark II
Lees ook:Update voor Canon 5D Mark II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.