Foto’s Sandy soms geshopt of gejat

Ook de orkaan Sandy, die de afgelopen dagen de Amerikaanse oostkust heeft geteisterd, vormt voor het Photoshop-gilde blijkbaar een dankbare inspiratiebron. Een artikel op de website van The Atlantic besteedt uitgebreid aandacht aan de vraag of sommige beelden echt of fake zijn. Geen overbodige luxe, aangezien een zoekopdracht naar Sandy, Afbeeldingen in Google maar liefst 15 miljard (!) hits oplevert, waarvan sommige (linksboven… ) weliswaar niets met de storm en diens spoor van vernielingen te maken hebben, maar het merendeel van de recente hits in de bovenste regionen wél. Een steekproef wijst uit dat daar het nodige shopwerk tussen zit, evenals ouder materiaal dat gerecycled is en zelfs beelden uit rampenfilms. Dat creatieve geesten zelfs in gebeurtenissen van dit kaliber een aanleiding zien om uit te pakken, zullen we maar opvatten als een bewijs van de veerkracht van de menselijke natuur.

Lees ook:Foto top 10 van 2012
Lees ook:Tip van de week: de aanloop naar de photokina
Lees ook:Nieuwe full-framereflexen van Canon op komst
Lees ook:Stormfoto’s: vernietigend mooi
Lees ook:Nikon D5600: zoek de verschillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.