Nieuwe iPhone doorstaat glansrijk cameratest

Terwijl de nieuwe iPhone 4 alom onder vuur ligt wegens de onhandige antenne, het fraaie maar kwetsbare scherm en Apple’s omgang met privacygevoelige gegevens, oogst de ingebouwde camera lof. Volgens het gezaghebbende Ars Technica is het vergeleken met z’n voorganger een juweeltje: de scherpte is voor een telefooncamera prima, je hebt geen noemens-waardige last van ontspanvertraging, en ook qua ruis scoort de iPhone goed. Minpuntje is de digitale zoom, die impressionistische plaatjes oplevert.

Cameratelefoons worden steeds serieuzere concurrenten voor goedkopere compactcameraatjes. Ondanks het tegenoffensief van camerafabrikant Panasonic, die deze bedreiging de pas probeert af te snijden met de leus “Als het een ringtone heeft, is het géén camera…” Apple zelf blijft er, als altijd bescheiden, bij dat je met de nieuwe iPhone op zak geen andere camera meer nodig hebt.

Lees ook:Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel
Lees ook:Telefooncamera’s onder de loep
Lees ook:Tip van de week: smartphonemisverstanden
Lees ook:Optrix tovert je iPhone om tot actiecam
Lees ook:Tip 11|500: liever optische zoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.