‘Fashionistas!’

Galerie Eduard Planting in Amsterdam staat van 26 juni tot en met 28 augustus in het teken van de portretten van de Nederlands-Amerikaanse modefotograaf Rohn Meijer. Meijer maakte in de jaren tachtig naam met ‘backstage’ portretten van supermodellen als Naomi Campbell en Claudia Schiffer. Maar op de expositie zijn ook onder meer foto’s uit zijn serie ‘Dreamgirls’ en de nieuwe serie ‘Angels’ te zien. Voor deze laatste serie portretteerde Meijer jonge mannelijke modellen bij de recente show van modeontwerper Neil Barrett. Het is de eerste keer dat de foto’s van de inmiddels 65-jarige Meijer in Nederland worden tentoongesteld.

De galerie aan Eerste Bloemdwarsstraat is op woensdag tot en met zaterdag geopend van 13 tot 18 uur, en daarbuiten op afspraak. Tijdens de Amsterdam International Fashion Week van 14 t/m 18 juli staan de deuren dagelijks open.

Lees ook:‘Leigh Bowery & other Butterflies’
Lees ook:Fotojournalist is bodemprijzen beu
Lees ook:‘Dedicated’ – Portraits by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Beroemdheden backstage door Rohn Meijer
Lees ook:Schoonheid met een bijsmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.