Lightroom tips

Beelden vergelijken.

TIP

Veel aanvullende Lightroom informatie kun je vinden op http://adobe-lightroom.startpagina.nl.

TIP

Begonnen we deze serie met Lightroom versie 2.2, begin maart verscheen een upgrade: versie 2.3. Kleine aanpassingen, bugs verholpen, nieuwe camera’s toegevoegd. Plus, met een extra download, ondersteuning voor de Nederlandse taal: er zijn mensen die daar op wachtten. Ik blijf werken met de Engelse versie: daar ben ik aan gewend en levert geen problemen op. Volgende updates zullen eerst in het Engels verschijnen, zo ligt verder voor de hand.

Op dit moment in versie 2.6 actueel. Gratis te downloaden voor een ieder is versie 3.0, betaversie. In april komt de update officieel beschikbaar.

TIP

Voorvertoningen maken. In het Importscherm kun je kiezen voor verschillende opties bij Initial Previews. De opties zijn Minimal, Embedded & Side Car, Standard en 1:1. Deze laatste nemen veel schijfruimte in beslag. Maar er is tijdwinst bij het gaan bewerken van de foto’s. Naarmate de voorvertoning kleiner is werkt het maken ervan sneller. Advies? Dat is eigenlijk afhankelijk van je computer, het aantal foto’s dat je maakt en je werkwijze.

Lees ook:Nieuwe editie Lightroom-handboek
Lees ook:[Boek] Lightroom ontmaskerd
Lees ook:Lightroom 5 ziet het licht
Lees ook:Lightroom versie 3 in aantocht
Lees ook:Updates voor Camera Raw en Lightroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.