Interieurfoto’s: draadloos flitsen een zegen

Bestaand licht, TL-verlichting, losse flitser en flitser op camera.

De opdracht is: maak interieurfoto’s waarbij de nieuwe kantoorinrichting mooi uitkomt. Het kantoor is op de hoogte van mijn komst en volledig bereid mee te werken aan mijn wensen. Alle kerstbomen weg, rommel opruimen, verhuisdozen uit het zicht. TL-verlichting is niet mooi van kleur, maar dat lossen we met de witbalans wel op.

Voor een gelijkmatige belichting kies ik ervoor om een flitser elders buiten beeld te zetten, draadloos aangestuurd door de EOS 7D. Om het licht van de cameraflitser – noodzakelijk voor het aansturen van de losse flitser – te temperen zet ik het bouncekapje van de flitser over de flitser van de EOS 7D. Dat werkt prima. Geen bouncekapje bij de hand? Dan werkt een wit koffiebekertje – mits doorschijnend – vaak ook goed.

Canon EOS 7D met EF 20mm f/2.8, 1/3s op f/7.1, ISO100.

Lees ook:Tip 30|500: Wie de flitsschoen past…
Lees ook:Flitsen met beleid – I
Lees ook:Sony-flitser voor binnen en buiten
Lees ook:Flitsen met beleid – IV
Lees ook:Flitsend flitsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.