Fotografische highlights Nationale Museumweek

Van 16 tot en met 24 april is het weer Nationale Museumweek. Diverse musea zetten onder de noemer Ons Echte Goud hun pronkstukken in het zonnetje. Museumkaarthouders genieten tijdens de Museumweek extra voordeel. Een paar gouden tips op fotografisch gebied. In het Gemeentemuseum Helmond wordt het thema van dit jaar bijna letterlijk geïllustreerd door een foto van Edward Burtynsky, die de sporen toont die nikkelwinning in het landschap achterlaat. Filmmuseum EYE in Amsterdam staat in het teken van de mutoscoop – een projector voor korte filmclips, die een soort voorloper vormen van de moving gifs en 4K-bursts van nu. En in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam kun je zaterdag 23 april een kijkje achter de schermen nemen bij het restauratieproject van de kleurendia’s van Ed van der Elsken. Wel tijdig aanmelden, want de groepsgrootte is beperkt en vol is vol.

Lees ook:Ed van der Elsken – De Verliefde Camera
Lees ook:Landschappen van de verbeelding
Lees ook:Blikvangers gratis toegankelijk tijdens Museumweek
Lees ook:Tienduizend dia’s Ed van der Elsken gered
Lees ook:Kiek op de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.