GRID2014: alvast wat exposities uitgelicht

Over ruim een week is het zover: dan gaat GRID2014 beginnen. Het programma begint steeds vastere vormen aan te nemen, en daarom lichten we er nu alvast een paar pareltjes uit.

In de Openbare Bibliotheek aan de Amsterdamse Oosterdokskade is nu al de fototentoonstelling I Kiss The World van Martha Van Der Bly en haar Engelse collega Simon Annand te zien, over liefde, reizen en de liefde voor reizen.

De Fotovakschool Amsterdam aan de Nieuwe Spiegelstraat biedt vanaf de 23e onderdak aan diverse fotografen uit Europa.Onder wie Marcin Ryczek uit Polen, de maker van dat prachtige ‘tweeluik’ dat we bij onze eerste aankondiging hebben geplaatst. In het Woonbootmuseum aan de Prinsengracht vanaf 4 juni de foto’s van Friso Spoelstra (Nooit nooit nooit meer aan de wal).

© Veronica Wiese – XClu-Eternity. Het Huis van Ferron / GRID2014 International Photography Biennial, Amsterdam.

In het nieuwe Vondel CS bij het Amsterdamse Vondelpark hedendaagse fotografen en videokunstenaars uit Azerbeidzjan. In 5&33 Gallery aan de Martelaarsgracht werk van de kunstenaars Edgar Martin (Portugal) en Elke Reinhuber (Duitsland). En last but zeker not least in Het Huis van Ferron aan de Van Baerlestraat (eveneens Amsterdam) een expositie van Veronica Wiese: een kunstenares uit Peru die het bijgaande prachtige beeld heeft gecreëerd. Haar project XClu-Eternity vormt een visueel statement over de menselijk obsessie met eeuwig leven en eeuwige jeugd. Sciencefiction of onderhand bijna werkelijkheid? Te bewonderen van 8 tot 29 juni.

Het complete programma en het laatste nieuws vind je hier (NB: ‘voorzichtig openen’: bij mij laten alle toeters en bellen Safari crashen – een Flash-probleem? Met Firefox gaat het wel goed).

Lees ook:Zesde editie GRID komt eraan!
Lees ook:Nieuw talent neemt eigen familie onder de loep
Lees ook:Fotografie Biënnale GRID2010
Lees ook:Michaël Ferron – At Needlepoint
Lees ook:GRID2012 staat voor de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.