Aanloop naar tweede editie Fotoweek gestart

Koen Hauser tweede Fotograaf des Vaderlands

Vandaag vond in Amsterdam de officiële aftrap plaats van de tweede editie van Fotoweek. Het thema, ‘Kijk! Mijn Geluk’ was al eerder bekendgemaakt, en Lars Boering (rechts in beeld) van de FotografenFederatie maakte nu ook bekend wie Ilvy Njiokiktjien zou opvolgen als Fotograaf des Vaderlands. De keus was gevallen op Koen Hauser, die liet weten dat hij het thema zou verbeelden door geluksmomenten uit het fotoarchief van anderen te bewerken tot glamourbeelden: inzendingen zijn welkom!

Ook present was Wilfried de Jong, bekend van het televisieprogramma Fotostudio de Jong. Hij bracht zijn eerste en vermoedelijke enige optreden als naaktmodel voor de omslag van zijn eigen boek te berde – niet echt een geluksmoment, bleek al snel, maar volgens De Jong ontspruit geluk vaak uit ellende. Alle aanwezigen beklemtoonden dat zij er dit jaar weer iets moois van gingen maken, om te laten zien wat een wonder fotografie eigenlijk is. Fotoweek vindt plaats van 12 t/m 21 september: alle informatie vind je op www.defotoweek.nl.

Lees ook:Thema Fotoweek 2014 bekend
Lees ook:Fotoweek 2015 gaat de straat op
Lees ook:‘Kijk! Dit ben ik’ thema vierde Fotoweek
Lees ook:100 verjaardagen als boek en tentoonstelling
Lees ook:Fotoweek komt eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.